آیین رونمایی از مجموعه ترانه "خرداد" برگزار شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آیین رونمایی از کتاب "خرداد" تازهترین اثر "پدیده شجاعی" برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری برنا استان البرز؛ در این مراسم که با حضور شاعران و هنرمندان البرزی در سرای فرهنگ و هنر مجتمع تجاری مهرادمال برگزار شد، پدیده شجاعی اظهار کرد: این کتاب قرار بود زودتر چاپ شود اما به دلیل اصلاحاتی که مجبور شدیم بر روی آن اعمال کنیم، حدود یک ماه پیش توسط نشر آئورا و نشر متیان منتشر شد.
وی با اشاره به دو اثر منتشر شدهی خود بیان کرد: "بارانی ات را بپوش" مجموعهی ترانه و "رسوب" مجموعهی غزل و رباعی های من است که پیش از این به چاپ رسیده است.
شجاعی با اشاره به این که ترجیح حسی او همیشه غزل بوده است، گفت: من با غزل بزرگ شدهام اما جدیدا خیلی کم غزل مینویسم و فعلا حال و هوای من، حال و هوای ترانه است.
وی افزود: من تا سال 90 ترانه ننوشته بودم؛ به پیشنهاد استاد محمدعلی بهمنی ترانه را شروع کردم و ادامه دادم؛ ضمن اینکه به دلیل نوع کارم که در فضای موسیقی است، من را بیشتر به سمت ترانه برد.
در این مراسم حمیدرضا شکارسری از شاعران و منتقدان شعر نیز طی سخنانی اذعان کرد: یکی از راههای روبرو شدن با یک اثر ادبی این است که پیشینه آن را بررسی کنیم و ببینیم با سنت اتصال دارد یا خیر؛ زیرا اساسا در هنر و موسیقی ایران، ترانه هایی موفق و ماندگار شدند که تبار خود را به شعر رساندند و نه به نظم.
وی اضافه کرد: تبار سروده های کتاب "خرداد" و حداقل تلاش شاعر این بوده است که به سنت اتصال پیدا کند و استفاده از صور خیال و اتصال به سنت ادبی در فرازهایی از اشعار این کتاب دیده می شود و این، یک حسن است.
شکارسری همچنین عنوان کرد: از عناصر شعرساز و مضمون ساز در این کتاب، مضامین روزمره مانند
کافه، قهوه، سیگار، جنگ و ... و نیز اشاره به کرج و گوهردشت هستند؛ عناصر روزمرهای که شاعر را لبهی تیغ گذاشتهاند، به شکلی که قدری با شعر و قدری هم با نظمهای روزمره روبرو هستیم.
وی تصریح کرد: اتفاقی که در این مجموعه افتاده، این است که گاهی راوی را در لباس مردانه میبینیم و او، مدام بر مرد بودن خودش اصرار میکند.
امید صباغ نو نیز فراجنسیتی بودن این کتاب را از امتیازات آن دانست و افزود: جنون شاعرانهی شاعر را در این کتاب بسیار دوست داشتم.
مجید معارفوند از شاعران و منتقدان کرجی نیز تاکید کرد: فضاسازی ها در این کتاب عالی بود و شاعر سعی کرده بود با فضاسازی، مطالب مد نظر خودش را به مخاطب القا کند.
وی ادامه داد: اینکه شاعر پیش از این قالبهای کلاسیک را تجربه کرده است، کاملا در اشعار کتاب "خرداد" مشهود است و فضای شاعرانهای در کتاب وجود دارد که قابل لمس و دوست داشتنی است.
حمید ناصحی، شاعر و ترانه سرا نیز با بیان این نکته که تعداد زنان ترانه سرا در ایران بیشتر از 10 درصد نیست، بیان داشت: اینکه یک ترانه سرای زن در یک محیط مردانه، ترانه بنویسد خیلی ارزشمند است و جای تبریک دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که بانوان ترانه سرا فعالتر شوند و در بیان و ابراز موضوعات زنانه جسارت داشته باشند و دغدغه های زنانه را داخل ترانه بیاورند.
گفتنی است در این مراسم، شاعران دیگری از جمله علیرضا مرتضی قلی، سامی تحصیلداری، مصطفی مومنی و ... نیز سخنانی در خصوص کتاب "خرداد" ایراد کردند.
در این مراسم دو ترانه از کتاب توسط خواننده و آهنگساز استاد کامران اسدی، اجرا شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/761037/